Με αβεβαιότητα μέσα σε ένα θολό και δύσκολο οικονομικό πεδίο ξεκινά για τους αγρότες της Τριφυλίας η νέα καλλιεργητική περίοδος…

Την άλλη εβδομάδα, τελικά, το Δ.Σ. της Ενωσης Μεσσηνίας θα λάβει αποφάσεις για την τύχη των διευθυντών των καταστημάτων, οι…

Νέες τεχνικές ξεκίνησαν να εφαρμόζουν από φέτος ορισμένοι αγρότες στην καλλιέργεια του καρπουζιού, σχετικά με την προετοιμασία των χωραφιών για…

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 06:00

Περισσότεροι νέοι μάζεψαν φέτος ελιές

Διέξοδο στην παραγωγή ελαιόλαδου από τα λιόδεντρα της οικογένειάς τους αναζητούν όλο και περισσότεροι νέοι. Οπως διαπιστώνουν γεωπόνοι στην ευρύτερη…

Η σταφίδα, προϊόν με σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, έχει παρόν και μέλλον, συμφωνούν με δηλώσεις τους στην "Ε"…

Η αύξηση της τιμής του ελαιόλαδου αυξάνει το ενδιαφέρον για τη λίπανση των ελαιόδεντρων. Οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκουν ελπίδα στην ελαιοκαλλιέργεια…

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 19:25

Τα πορτοκάλια της Σκάλας!

"Πάρε, πάρε, πορτοκάλια Σκάλας!", φώναζε προ ημερών με πάθος ένας πωλητής σε λαϊκή αγορά της Αθήνας, και στο μυαλό μου…

Θετικά αλλά και με επιφυλάξεις αντιμετωπίστηκε η πρόταση της Ενωσης Μεσσηνίας για τη δημιουργία κοινοπραξίας - εταιρικής σύμπραξης με ελαιουργικούς…

Οι πιο πολλοί παραγωγοί της Μεσσηνίας που κατέθεσαν αιτήσεις, απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας χωρίς να φταίνε. Και στην…

Από 2,70 έως 2,60 ευρώ το κιλό, μετρητοίς, ανάλογα με την ποιότητα και τον εξαγωγέα, κυμαίνεται η τιμή του ελαιολάδου…